HET BOSSCHE PALET

Vereniging tot bevordering der beeldende kunsten te ‘s-Hertogenbosch

Persoonlijke presentaties

Marcel Lemmens

Ik ben pas sinds 2017 lid van Het Bossche Palet, maar ik voel me er helemaal thuis. Docente Saskia van Oversteeg en mijn groepsleden zijn niet alleen heel gezellig, maar inspireren me ook om met nieuwe schilder- en tekentechnieken aan de slag te gaan. Dat is heel fijn na twaalf jaar alleen maar bezig te zijn geweest met olieverf.

P1040889b P1040886 b P1040891b

 

Kees de Kroon

Na een aantal jaren  bij Muzerije Rosmalen, ben ik in 2000 lid geworden van Het Bossche Palet, omdat het een vereniging is waar vele schilderkunsten behandeld worden. De laatste jaren heb ik me meer gericht op vakantie onderwerpen en onderwerpen die om ons heen gebeuren.

Ik ga dan als het ware weer even op bezoek op een oude plek.

Matterhorn c Klif Zwitserlandb c Watervall Krikab c

Henk Knapen (Deurne, 1948)

“Soms treft mij een vorm, een lichtval, een kleur. Als het kan maak ik een foto. In mijn werk bouw ik voort op die eigen foto’s, verander de uitsnede, pas compositie en kleur aan. Oude gebouwen, beelden, kerken en ruïnes vormen een vaak terugkerend element in mijn schilderijen. Ik voel mij verbonden met de generaties vóór ons, die al zoveel moois tot stand hebben gebracht. Die verbondenheid en bewondering druk ik uit in mijn werk.

Het samen schilderen binnen onze Bossche vereniging van amateurs is voor mij van wezenlijk belang.”

IMG 0084b IMG 0644b IMG 0663b

Wilma Verhoeven- de Kort
Na mijn carrière in de balletwereld kan ik nu mijn creativiteit kwijt in het schilderen. Ik heb veel cursussen gevolgd en uiteindelijk mijn draai gevonden bij Het Bossche Palet.

In het begin was ik vooral met aquarel bezig, maar nu is het acryl geworden. Ik heb al vele exposities gehad in o.a. een ziekenhuis, verzorgingshuizen en culturele centra. Inspiratie haal ik uit beelden, natuur en gewoon fantasie. Wel spannend natuurlijk.

Informatie kunt u vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mikado groenb Sloppenwijkb Mikado roodb

 

 

Marijke van Osch

Ik houd me, al sinds mijn jonge jaren, bezig met tekenen en schilderen. Al vele jaren ben ik met veel enthousiasme lid van Het Bossche Palet. Naast het maken van ronde pentekeningen -al dan niet gecombineerd met aquarel- van markante bomen, wortelpartijen, boomstronken, rotspartijen en andere fascinerende natuurverschijnselen, maak ik ronde schilderijen in acryl. Ik noem deze 'hemellichamen'. Hierin geef ik op een geabstraheerde manier mijn impressie van de kleuren die men in de kosmos kan waarnemen. Voor contact kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Marijke van Osch pentekening aquarel 4 250x250 Marijke van Osch pentekening aquarel 2 250x245 Marijke van Osch pentekening 7 250x250

 

Wil van der Rijt

Toen in 1975 Het Bossche Palet werd opgericht heb ik me meteen aangemeld bij deze vereniging.De meeste aquarellen en schilderijen zijn buiten, ter plekke gemaakt, zowel rond 's-Hertogenbosch als elders in Nederland, maar vooral tijdens vakanties in Frankrijk. Mijn voorkeur gaat uit naar het schilderen van lucht en water in een enigszins impressionistische stijl, waarbij de plaatselijke situatie nog steeds herkenbaar blijft.

IMG 0772 b WilvanderRijt3 200x150 WilvanderRijt16 200x150

Dithlinde Crielaers 

Mijn naam is Dithlinde Crielaers

Ik ben vrijwel altijd creatief bezig geweest. In 1996 ben ik weer opgestart via enkele cursussen en mijn wens was om te leren aquarelleren, nat in nat, en geen inkleuren van tekeningen.Via een docent van de cursus kwam ik in 2000 in aanraking met het “Bossche Palet”. Gestart in wat toen nog heette de aquarelgroep van Bernandette Notten, later bij Marike Boerman. Na de eerste weken bij Bernadette al veel kennis opgedaan. Dat was een geweldige ervaring. Mijn overstap naar de portretgroep was ook heerlijk, veel geleerd onder de begeleiding van Peter Linnartz. Na een tijdje ziek te zijn geweest ben ik weer opgestart in de groep van Marike Boerman, die nu wordt gedaan door Margriet van Delft.

Naast schilderen heb ik de afgelopen jaren ook bronzen beelden gemaakt en werken in keramiek. Ik ben nu alleen nog bezig met aquarel.

IMG 0548b IMG 0115b IMG 0030b

Max van Veldhoven 

Mijn naam is Max van Veldhoven, ik mocht in 1991 lid worden van  “Het Bossche Palet.” Mijn voorkeur ging en gaat uit naar realistisch werk in olieverf.

Op advies van een van de gediplomeerde docenten, om wat “losser” te gaan werken, ben ik gaan aquarelleren.

Daarom mijn verschillende werkstukken.

IMG 20180203 135204481b IMG 20180203 134434766b IMG 20180203 134626587b