HET BOSSCHE PALET

Vereniging tot bevordering der beeldende kunsten te ‘s-Hertogenbosch

Nieuws

Het beste amateurkunstwerk

 

Beste oud-exposant van Babel (voorheen Muzerije),

Babel is, net als vorig jaar, op zoek naar dé amateurkunstenaar uit ’s-Hertogenbosch en omgeving die Het Beste Amateurkunstwerk heeft gemaakt!

Dit jaar is er gekozen om een thema te koppelen aan de zoektocht naar Het Beste Amateurkunstwerk. Dit heeft alles te maken met de samenwerking die Babel aangaat met Bosch Parade. De ‘botenparade’ eert aankomende editie Jeroen Bosch door middel van een beeldend verhaal wat een universele fabel vertelt over de altijd doorgaande vernieuwing. Bosch was de allereerste genreschilder die het gewone volk een volwaardige plaats gaf in zijn schilderijen en was daarmee zijn tijd ver vooruit. De wedstrijd Het Beste Amateurkunstwerk haakt hier op in met het thema: (in) beweging.

Ben je amateurkunstenaar en wil je graag deelnemen aan de wedstrijd? Selecteer dan maximaal drie eigen kunstwerken welke passen binnen het thema (in) beweging. Stuur vóór 20 mei 2019 een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je NAW-gegevens en foto’s van de betreffende werken. Babel selecteert per deelnemer één kunstwerk voor deelname welke wordt opgenomen in een overzichtsexpositie. 

Op maandag 3 juni 2019 wordt de expositie feestelijk geopend en worden de prijzen voor de eerste plaats, tweede plaats, derde plaats en de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Zij ontvangen allen een tegoedbon van onze sponsor De Kwast. De winnaar van de eerste prijs wint daarnaast de felbegeerde titel, een gratis cursus én een solo-expositie bij Babel, twee tribuneplaatsen tijdens Bosch Parade!

Vernissage KUBRA

 

P E R S B E R I C H T

Galerie KuBra-Art den Bosch presenteert: ‘Tekens in de Tijd’
Van 6 april t/m 26 mei 2019

Tijdens de vernissage van de nieuwe expositie Galerie KuBra-Art presenteert: ‘Tekens in de Tijd’ op zaterdag 6 april om 15.00 uur, wordt het nieuwe logo en de nieuwe website van stichting KuBra gepresenteerd.
De Nachtdichter van Tilburg, Daan Taks, een voordrachtskunstenaar bij uitstek, zal op zijn eigen aforisme-achtige wijze deze expositie inleiden. De expositie loopt van 6 april t/m 26 mei 2019.

Tekens in de Tijd; een nieuw tijdperk voor stichting KuBra, maar ook de beleving van tijd van 4 Brabantse kunstenaars. Het werk van Lodie van Dulken (Schijndel) is een reflectie van deze tijd, Veronique Rademaker (Eindhoven) gaat een gesprek in tijd en ruimte aan, benaderd vanuit heel verschillende materialen en technieken. De abstracte werken met elementaire en krachtige vormen van Katherina Hunink (‘s-Hertogenbosch) zijn tijdloos en verbeelden haar eigen belevingswereld. Lidwien van Noorden laat zich inspireren door Wereldse en actuele thema’s, herinneringen en persoonlijke mijmeringen, niet vormgegeven middels de zichtbare werkelijkheid in woord of beeld, maar in ervaringen en gedachten, haar tekens in de tijd…..

Lees meer...

Lang leve Rembrandt!

Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het Rijksmuseum?

Van amateur tot professionele kunstenaar en van jong tot oud, iedereen kan een zelfgemaakt kunstwerk inzenden. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van 15 juli t/m 15 september 2019.

Rembrandt als inspiratie

Belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je je laat inspireren door Rembrandt. Dit mag alles zijn: een moderne versie van een van zijn werken of een ‘echo’ van Rembrandts kunst en zoals zijn kleurengebruik, gevoel voor dramatiek en lichtwerking. . Van schilderij of foto tot beeldhouwwerk of installatie, elke kunstvorm kan ingezonden worden.

Hoe doe je dat?

Inzenden kan digitaal vanaf 1 februari t/m 31 maart 2019. Informatie over de inzendprocedure volgt later op deze pagina.

De selectieprocedure start in april 2019. De jury, bestaande uit kunstenaars, conservatoren en educatoren van het Rijksmuseum beoordelen de ingezonden kunstwerken in meerdere rondes op o.a. creativiteit, techniek en originaliteit.

Vragen kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdslijn

  • 1 februari: start digitale inzendingen
  • 31 maart: sluiting digitale inzendingen
  • April: digitale selectierondes
  • Mei: bekendmaking eerste digitale selectierondes
  • Eind juni: bekendmaking selectie kunstwerken voor tentoonstelling
  • 15 juli: feestelijke opening Lang Leve Rembrandt

Modellen gevraagd

Wie wil er model zitten?

De modelgroep van Het Bossche Palet zoekt mensen die model willen zitten. De vergoeding is € 20,- per keer. Het gaat om portret en beslist geen naaktmodel. 

We komen bijeen op donderdagavond (19.00 tot 21.45 uur) op de Bossche Vakschool op de Hervensebaan. We houden ± 20 minuten pauze met koffie en thee. U kunt contact opnemen met Pauline Wijnhoven, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..