HET BOSSCHE PALET

Vereniging tot bevordering der beeldende kunsten te ‘s-Hertogenbosch

Nieuws

Lang leve Rembrandt!

Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het Rijksmuseum?

Van amateur tot professionele kunstenaar en van jong tot oud, iedereen kan een zelfgemaakt kunstwerk inzenden. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van 15 juli t/m 15 september 2019.

Rembrandt als inspiratie

Belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je je laat inspireren door Rembrandt. Dit mag alles zijn: een moderne versie van een van zijn werken of een ‘echo’ van Rembrandts kunst en zoals zijn kleurengebruik, gevoel voor dramatiek en lichtwerking. . Van schilderij of foto tot beeldhouwwerk of installatie, elke kunstvorm kan ingezonden worden.

Hoe doe je dat?

Inzenden kan digitaal vanaf 1 februari t/m 31 maart 2019. Informatie over de inzendprocedure volgt later op deze pagina.

De selectieprocedure start in april 2019. De jury, bestaande uit kunstenaars, conservatoren en educatoren van het Rijksmuseum beoordelen de ingezonden kunstwerken in meerdere rondes op o.a. creativiteit, techniek en originaliteit.

Vragen kunnen gesteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdslijn

  • 1 februari: start digitale inzendingen
  • 31 maart: sluiting digitale inzendingen
  • April: digitale selectierondes
  • Mei: bekendmaking eerste digitale selectierondes
  • Eind juni: bekendmaking selectie kunstwerken voor tentoonstelling
  • 15 juli: feestelijke opening Lang Leve Rembrandt

Modellen gevraagd

Wie wil er model zitten?

De modelgroep van Het Bossche Palet zoekt mensen die model willen zitten. De vergoeding is € 20,- per keer. Het gaat om portret en beslist geen naaktmodel. 

We komen bijeen op donderdagavond (19.00 tot 21.45 uur) op de Bossche Vakschool op de Hervensebaan. We houden ± 20 minuten pauze met koffie en thee. U kunt contact opnemen met Pauline Wijnhoven, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..